L’ÀLBUM… quant més gros, pitjor!

Tanta il.lusió que fa quan el teu fill o filla et porta a casa l’àlbum del trimestre… i que pesat i avorrit que es fa de mirar!

I és que els àlbums són un seguit de fitxes, apilades l’una damunt de l’altra, sense sentit, que només mostren el treball que s’ha fet sobre paper, però això sí: ben ordenadetes cronològicament!

L’àlbum hauria de ser una eina de documentació, on s’hi reflecteixi la vida de l’aula, els processos d’aprenentatge, les vivències i els assoliments dels infants… que permeti als infants reviure aquelles experiències tant valuoses i compartir-les amb el pare i la mare.

Al llibre us aportem diferents maneres d’enfocar l’àlbum, per fer-lo més atractiu i convertir-lo en una eina de repàs (pels infants), de comunicació (per les famílies) i d’avaluació (pels mestres).

Posted in Documentació, RECEPTES PER CUINAR UN BON CURS | 99 Comments

i a més…

Al llarg d’aquesta setmana arriben les RECEPTES PER CUINAR UN BON CURS a les botigues d’ABACUS!!

Recordeu que dins del llibre podreu trobar activitats, arguments i raons per treballar de manera diferent a l’habitual, eines per valorar fitxes o els espais de l’escola, un informe sobre adaptació, idees per muntar una reunió amb pares i mares, graelles per avaluar la nostra actuació… i moltes més coses útils per a les mestres d’infantil!!!

Posted in Uncategorized | 45 Comments

ENCARA NO EL TENS?!

Ja podem trobar el llibre a les següents llibreries del país… i per només 15 € + 4% IVA!!!!

Poc a poc, anirem incrementant els punts de venta.
Tarragona: LA CAPONA
Reus: GALATEA
el Vendrell: NEW JOSMAR
Vilanova i la Geltrú: LA MULASSA
Badalona: EL FULL
Mataró: EL TRAMVIA
Vilafranca del Penedès: L’ODISSEA
Sant Cugat del Vallès: ALEXANDRIA
Igualada: AQUALATA
Torroella de Mongrí: EL CUCUT
Cardedeu: BADA LLIBRES
Sta Coloma de Gramenet: CARRER
MAJOR
Cambrils: GALATEA
Granollers: LA GRALLA
Mollet del Vallès: L’ILLA
Vilassar de Mar: ÍNDEX
Arenys de Mar: EL SET-CIÈNCIES
Sant Celoni: ELS 4 GATS
Rubí: RACÓ DEL LLIBRE


Posted in Uncategorized | Leave a comment

Adéu als llibres!

Ja no hi som a temps aquest curs, però mai és tard per plantejar-se de dir “no” als llibres de text.

I és que el treball amb llibres de text no s’ajusta, ni de lluny, a les necessitats de descoberta i experimentació que tenen els infants de 0 a 6 anys (tampoc a les necessitats de nens i nenes més grans). Ja fa temps que se’ns demostra, per totes bandes, que hi ha pràctiques molt més útils, motivadores i significatives… i doncs? Per què ens resistim tant a fer el canvi? Ens fa por? No tenim prou recursos per apanyar-nos sense llibres? No sabem com posar-nos-hi?

Al llibre us animem a fer les coses d’una altra manera i us aportem recursos per acompanyar el procés.

Posted in Llibres de text, RECEPTES PER CUINAR UN BON CURS | 3 Comments

Reunions de mares i pares

Aquests dies, a moltes escoles, estem fent les reunions d’inici de curs amb les famílies… és un moment important, ja que moltes vegades és el primer contacte real, proper i intens amb les mares (i algun pare) dels nostres alumnes.
Al llibre proposem diferents fòrmules i dinàmiques per fer front a aquesta situació que per a més d’un i una, ens posa nervioses! Esperem que aquestes trobades no acabin sent com la de la imatge adjunta…
Molta sort, i arrisqueu-vos a fer reunions útils, divertides, diferents!!!

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Comença l’aventura

La Xaveta edicions neix amb un simple objectiu: posar el nostre granet de sorra per tal de debatre, reflexionar i proposar pràctiques i maneres noves sobre l’educació que oferim als més petits…

Posted in Uncategorized | 1 Comment